בחירות בארה”ב ושווקים פיננסים

ישר לשורה התחתונה – איני יודע מי ינצח ואיך זה ישפיע על השוק. לא בארה”ב, לא בישראל ולא בעולם.

אני בגישתי הכלכלית נמצא בצד הימני של המפה. זה שדוגל בכלכלת שוק ומעדיף לתת לאנשים ‘חקות’ ולא דגים.

בבחירות בארה”ב הצד הימני נמצא אצל טראמפ. הילרי קלינטון, והמפלגה שהיא עומדת בראשה (הדמוקרטית), הצליחה לאחד תחת כנפיה כיו”ר המפלגה הדמוקרטית גם את ברני סנדרס הנחשב לסמן השמאלי ביותר במפלגה ובמפה הפוליטית בארה”ב.

אז פרט לעובדה שהמפלגה הדמוקרטית נמצאת בצד השמאלי כלכלי במפה היא גם כוללת חברים לא מעטים שבינם לבין קפיטליזם אמריקאי המרחק הוא רב. רב מאוד.

לדעתי הצנועה, מר טראמפ מייצג את הקפיטליזם במיטבו. לטוב ולרע. האיש התעצם והתעשר התדרדר ופשט רגל מספר פעמים “וניצל” את המערכת הקפיטליסטית עד קצה גבול היכולת. היום הוא רוצה להיות נשיא.

עכשיו ברור מדוע השווקים הפיננסים כה ערים להשלכות של הנשיא שייבחר. אני חולק על אלו שחוששים מטראמפ אך מאחר ונראה שמרבית משקיעי וול סטריט מחוברים לממסד המיוצג כראוי ע”י הילרי קלינטון – טראמפ נראה כסוג של איום והאפשרות שייבחר – כסוג של מכה לשווקים הפיננסים.

אני טוען בזהירות כי ייבחרו של טראמפ אכן עלול ליצור זעזוע. זעזועון. לא שינוי רדיקלי בגישת השווקים. לדעתי האישית, לא זה הפרמטר שישנה את המומנטום החיובי בשווקים לטווח הבינוני ארוך.

היבחרה של הילרי קלינטון לא “יזיז” לשווקים. הכל יישאר כשהיה. ועדיין, בטווח הבינוני ארוך צריך שיקרה אירוע נוסף שעלול לשנות את המומנטום החיובי.

אני נצמד להערכות “המומחים” הגורסות כי היבחרו של טראמפ יזעזע את השוק בטווח הקצר ואילו היבחרה של קלינטון ישאיר לשוק לחפש אחר טריגר אחר לשינוי.

מה שמשפיע על השווקים ועל המשקיעים זה יותר המצב הכלכלי בעתיד ולכן כל נשיא שייבחר ויראה נכונות להרים את הצמיחה באמצעות כלים מעשיים – יהיה טוב לשווקים.

בחינת הנשיאים הקודמים, אם אובמה יכול להיקרא כבר כנשיא לשעבר, מראה שבזמן ביל קלינטון, הדמוקרט,  השווקים הפיננסים צהלו בעוד שאצל ג’ורג’ בוש השווקים צללו. כניסתו של ברק אובמה לבית הלבן היתה למעשה בשיאו של משבר פיננסי עולמי לצד קריסת בנקים בארה”ב כאשר העולם כולו נדבק מבעיית הסאב פריים האמריקאי והנכסים הרעילים שבאו בעקבותיו. מאידך, זמן לא רב לאחר היבחרו של הנשיא בוש נגדעו חייהם של רבים בשל המגה פיגוע במגדלי התאומים ולאחר שנה וחצי יציאה למלחמת המפרץ 2.

אז מה היה לנו..

8 שנות שלטון ביל קלינטון שהיו חיוביות לשווקים הפיננסים והתנפחות בועת הדוט.קום.

שיא ההתרסקות היה תחת כהונת ג’ורג’ בוש. גם בוש כיהן 8 שנים שבהן נרשם שפל גדול ולאחר מכן גאות מרשימה במחירי המניות.

לאחר 8 שנות שלטון בוש הוא הוריש לאובמה משק על פי תהום.

מה מוריש אובמה? ולמי?

.

סקירה זו נועדה לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. הסקירה מתבססת על מידע אשר פורסם לציבור, אשר גיא חזן – יועץ השקעות סבר כי הוא מהימן וזאת מבלי שביצע בדיקות עצמאיות לבירור מהימנות, דיוק ושלמות המידע. המידע המופיע בסקירה זו אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע פוטנציאלי ואינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו. המידע, הפרטים והניתוח המפורטים, לרבות הדעות המובאות, בסקירה זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. סקירה זו היא על דעת הכותב בלבד ומשקפת את הבנתו ליום כתיבתה. סקירה זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם. גיא חזן – יועץ השקעות לא יהיה אחראי, בכל צורה שהיא, לכל נזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בסקירה זו, ככל שייגרם כזה, וכן הוא אינו יכול לערוב ו/או להיות אחראי למהימנות, דיוק ושלמות המידע המפורט בסקירה זו. גיא חזן – יועץ השקעות, עשוי לייעץ ללקוחותיו להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנכללים בסקירה זו, ככל שמפורטים כאלה, מעת לעת, לפני פרסום הסקירה, בזמן פרסומה ולאחר פרסומה. גיא חזן – יועץ השקעות אינו מתחייב ואין בסקירה זו משום התחייבות להשגת תשואה כלשהי או רווח כלשהו כתוצאה מכל סוג של פעולה בהתאם לאמור בסקירה זו.